Europacup

Hvem kan delta på flest marsjer?

Hvert år arrangerer det internasjonale turmarsjforbundet (IVV) europacup i folkesport. Med forbund i over 15 land i Europa har de muligheten til å skape et internasjonalt event som tiltrekker seg deltagere fra hele verden. Akkurat som ved andre turmarsjer, er det ikke om å gjøre å være raskest. Det som teller, er å delta, og jo flere land du klarer å delta i, jo høyere utmerkelser kan du få. Mange forbund arrangerer «tours», der de samlet reiser fra land til land for å delta på turer og vandringer.

Siden ingen jakter på noen som helst premie for å vinne, er det opplevelsen det handler om, og man får sett og opplevd mye i løpet av en sommer.

Trening i fjellet
Snøtur i Norge

Europacup i 2021?

Etter at europacupen ble avlyst i 2020, er det mange av oss som håper at vi får til en cup i 2021. Det er jo greit med ett hull i premie samlingen, men ikke to.

Det er vanskelig å si akkurat nå om cupen blir gjennomført eller ikke. Flere europeiske land har gitt klarsignal til at slike utendørsarrangementer er mulige, mens andre anbefaler folkesporten å ta pause litt lengre. Vi anbefaler alle å uansett komme seg ut og gå, for å holde forma i orden.

Det viktigste er å delta

Mange av de man møter på europacup i folkesport har gjort det til en livsstil, og reiser hver sommer rundt for å delta på forskjellige arrangementer. Nye turer inkluderes hvert år, slik at man slipper å gå de samme rutene hvert år.

En av fordelene med vandringer i Europa er at byene ligger veldig tett, slik at det er lett å gå fra by til by i løpet av en dag. Der Norges Turmarsjforbund satser mest på turer i naturen, er det kulturopplevelser som står fremst lengre sør på kontinentet.

Klarer du over 16?

Deltar du på et internasjonalt event i 16 eller flere land i løpet av en sesong, får du den gjeveste europacup-patchen. Denne er det ikke mange som gjør seg fortjent til hvert år, men det er fullt mulig om du planlegger litt. For noen år siden klarte noen polske deltagere å gå turer i 16 land i løpet av bare 21 dager.

Det er altså noen som får et visst konkurranseinstinkt likevel. En europacup er jo et internasjonalt event som tiltrekker seg mange slags folk. Det viktigste er så klart å delta for mosjonen og felleskapets skyld. Har du lyst til å bli en av de som med stolthet går flere turmarsjer i uka, er det nok også bare bra for deg.